29 Ocak 2013 Salı

FİNCAN KEK

Esselamu Aleykum;

Yazılarıma selam vererek başlamak hoşuma gidiyor. Ve tabi sizler için hayır dileyerek bitirmekde::))

Geçenlerde face de biri paylaşmıştı bu tarifi. Bende tatmıştım ama tarıfını bilmediğim için denememiştim . Yapmakda aklıma gelmemişti. Ani bir kararla kandil akşamı kalktım yaptım.. Daha ocaktan inerken komşumun getirdiği kandil helvası için bende kendisine fincan kek ikram ettim. Kıme niyet kıme kısmet bu işte:

Malzemeler:

1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
kabartma tozu
Sadece 1 yemek kaşığı hatta hiç sıvı yağ

Ben ilkinde tarifinde yok diye sıvı yağ kullanmadım. Bayağı sert oldu ama yemesi kolaydı.
2. defa yaptığımda yumuşak olsun diye yarım çay bardağı sıvı yağ koydum. Daha guzel kabardı yumuşacıktı fakat kalıptan çıkartmak zordu. O yüzden bence 1 yemek kaşığı sıvı yağ yeterli olacaktır.

Bu karışımdan 7 tane kupa bardak çıkıyor. Bardakları yağladıktan sonra harcı yarısına kadar koyuyorsunuz. Geniş bir tencereye dizdikten sonra kupaların yarısına kadar su dolduruyorsunuz . Ağzını havlu ile kapatıp kapağı kapatıyorsunuz. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte ağzını hç açmdan 25-30 dk pişiriyorsunuz. Piştikten sonra kapağı açtığınızda gördüklerinize inanamayacaksınız. Evet bu kek hem fincanda, hem buharda hemde ocakda pişiyor..

Bardaklar kırılmıyor. Ben cam ve porselen kullandım. Fakat ucuz gibi olan porselenları kullanmayın. Varsa kasede olabiliyor. Sanırım kağıt bardaklarda iş görür.





Hayırlı ve huzurlu alın......


13 yorum:

  1. Bunu ben de merak edip denemiştim.. Kek güzel olmuştu ama pişerken kaynayan suyun etkisiyle fincanlar birbirine vurup, çokça takırdayıp gürültü çıkarmışlardı onu hatırlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. super bir lezzet bencede..
      cok tikirdamamasi icin kaynadiktan sonra en kisik atese aliyorus cnm hem tikirdi yok deneck kadr azalio hemde catkamanin onune gecilio:-)

      Sil
  2. Aleyküm selam:)
    Ben de bir zamanlar yapmış ama, fincandan net çıkaramamıştım.
    Sayende sebebini buldum:)
    Teşekkür ederim,
    Sevgilerimle♡♥♡

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık süper görünüyorlar.bizim gelininde meşhur tatlısıdır.geçen sene bol bol yapardı 2-3 adet yerdim, şimdi asla azıma bile koymam.yemek postlarına da bakmam ama sen çok güzel sergilemişsin.afiyet olsun:))))

    YanıtlaSil
  4. Aaaaaa deneyimini aktarman cok iyi oldu, cunku bu tarifi bende gorup yazmistim kenara yaparim diye ama kismet olmamisti, bugun hemen deneyeyim bende. Paylasim icin tesekkurler. Sizede afiyet olsun, agzinizin tadi hic eksilmesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mevlude abla yaptinmu meraktayim

      Sil
    2. Ay pardon ya unuttum:) Evet evet yaptim, cokta guzel oldu, yalniz kakao koymadigim icin pek bi ruh gibi oldular:)) Tencerenin kapagini acipta onlari oyle bembeyaz gorunce: korktunuz degilmi? farkli bir yerde acaba iyi pisermiyiz diye degilmi diyerek, bir guzelde konustum kendileriyle:)))
      Tavsiye ediyorum bende yapin kizlar cooookkk guzel oluyor, yalniz bana cok tatli geldi, bir sonrakine 1,5 yemek kasigi seker koyacagim.

      Sil
  5. bende denemiştim.gerçekten lezzetli ve değişik oluyor...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. a.s. canım...
    bu fincan keki çok merak ediyorum :)
    yapmak lazım....
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle yap gurme siribe

    YanıtlaSil
  8. Fincana zarar gelmiyormu yani catlama falan olmuyormu, cok merak ediyorum tadini bende ayni zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır nesliname defalarca yapıyorum her defasında aynı bardakları kullandım hiçbir çatlama olmadı.

      Sil
  9. Çok hoş gözüküyor.Bizim evdeki kek canavarları için farklı bir sunum..Takipteyim sevgiler::))

    YanıtlaSil

"Hep gelin, hep gelin..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...