29 Nisan 2009 Çarşamba

KISIR

Aslında klasik kısır tarifini herkes bilir. Bende bu yüzden bu kısırın malsemelerini saymayacağım.

Yalnız bir püf noktası var, onu paylaşmak istiyorum. Kısırı az suda karıştırark demlenmeye bıraktıktan sonra. geniş bir tesiye alıp bir domates rendesiyle iyice yoğurarak o sicaklıkla harmanlanıp pişmesini sağlıyorum. (çiğ köfte gibi) Ayrıca içine fazla olarak sumak, nar ekşisi, biber salçasıda ilave ediyorum. Bahartlar kişinin damak tanında göre zenginleştirilir tabiki.Ama yoğurma işlemini bir domates rendesi ile yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Tadındaki ve kıvamındaki o lezzeti hemen farkedeceksiniz.
Image Hosted by ImageShack.us

1 yorum:

  1. ayyy dilek nasıl canım çektiii yolla biiraz çok severim kısırı ellerine sağlık

    YanıtlaSil

"Hep gelin, hep gelin..."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...